Hadia Tajik (39) har hatt et mildt sagt turbulent år bak seg som kulminerte i pendlerboligsaken.

Nå er Tajik og kunnskapsminister Tonje Brenna (35) de to heteste kandidatene til nestledervervet i Arbeiderpartiet, skriver TV 2.

– Altså, jeg synes jo det er kjekt hvis folk tenker hyggelige ting om meg, og nå har jo fortiden vist at framtiden kan være vanskelig å spå, så framtiden får bare bringe det den gjør, sier Tajik.

Hun vakte oppsikt med sin tale under årets middag på Presselosjens julebord nylig, der hun benyttet anledningen til å hylle SVs avtroppende partileder Audun Lysbakken.

Tajik viste til at Lysbakken i sin tid måtte gå av som statsråd, men kom sterkt tilbake igjen som partileder.

– Altså, det var en veldig ektefølt avtakking av en partileder som har vært viktig, ikke bare for sitt eget parti SV, men jeg vil si for hele den brede venstresiden. Han har bidratt til å løfte debatter som har vært viktige også for oss i Arbeiderpartiet, knyttet til rettferdig fordeling og klimapolitikk, sier Tajik.

SV-lederen har en veldig tydelig politisk stemme som kommer til å bli savnet, tror Tajik.

– Han har også en livshistorie ved at han har stått i hardt vær, stått han av og klart å stå på, så jeg må innrømme at jeg synes det er veldig inspirerende, sier hun.

Tajik hevder hun er opptatt av folks ve og vel.

– Ap må være mest opptatt av hvordan folk har det, og utvikle en bedre politikk på bakgrunn av det, oppfordrer hun.

– Et politisk parti kan aldri være liksom navlebeskuende, opptatt av seg og sine ting og sine personer eller sine strategier. Til syvende og sist så er vi til for folk, og det som må være vår prioritet, er å diskutere politiske løsninger for dem.

En av tre tror Hadia Tajik kommer tilbake i ledelsen til Arbeiderpartiet

Tajik trekker frem tre hovedsaker for Ap inn i det neste året.

– Det ene er det som handler om arbeid og verdiskaping. Det er alltid viktigst både for folk sine liv, men òg for at vi klarer å skape inntekter til landet.

– Det andre er rettferdig fordeling, fordi det finnes ganske mye rikdom i Norge, men den må fordeles på litt mer rettferdig måte enn i dag.

– Det tredje, det er koblingene mellom kraftpolitikken vår, altså energipolitikken og klimapolitikken, for vi er nødt til å klare å kutte flere utslipp. Men vi må klare å gjøre det på en måte som skaper arbeidsplasser. For det handler fortsatt om framtiden til både folk og land, sier Ap-politikeren.

Som statsråd på et av Aps viktigste områder mener hun selv at hun rakk å legge fram en rekke saker som sikrer folk en litt tryggere hverdag.

– Det å gå av som arbeidsminister, det var kanskje litt mindre hyggelig da, enn å legge frem disse sakene. Høydepunktet har vært å få gjennomført viktige saker for folk. Det handler om å flytte makt til arbeidsfolk, avslutter Tajik.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.