Ifølge kolleger lo og spøkte sportsskribenten Grant Wahl bare et øyeblikk før han døde under kvartfinalekampen mellom Nederland og Argentina igår. Broren er overbevist om at han ble myrdet for å ha provosert myndighetene ved å støtte homofili-bevegelsen.

Feiret fødselsdagen

Den respekterte amerikanske sportsjournalisten Grant Wahl døde mens han dekket verdensmesterskapet i fotball 2022 i Qatar. Dagen før hadde han feiret sin 48-årsdag sammen med venner. 

Grant Wahls bror Eric som er homofil, føler skyld for at broren er død. Grant ble nektet adgang og holdt tilbake da han forsøkte å ta seg inn på arenaen med en regnbuefarvet T-skjorte under USAs åpningskamp mot Wales. Ifølge Eric bar Grant T-skjorten for å vise solidaritet med ham spesielt og LGBTQ+bevegelsen generelt.

Drapstrusler

I en video sier Eric Wahl at han er grunnen til at Grant hadde på seg regnbue-T-skjorten. Han tror ikke broren døde, han var frisk inntil han kollapset på fredag, han tror han ble drept:

– Jeg heter Eric Wahl. Jeg bor i Seattle, Washington. Jeg er bror av Grant Wahl. Jeg er homofil. Jeg er grunnen til at han hadde på seg regnbue-T-skjorten under verdenscupen. Broren min var frisk. Han fortalte meg at han mottok drapstrusler. Jeg tror ikke at han døde. Jeg tror han ble drept. Og jeg ber om all hjelp.

Amerikanske journalister som satt i nærheten av Wahl, sa at han falt under ekstraomgangene. Nødetatene reagerte raskt og kollegene fikk senere vite at han var død. 

Rafael Cores som satt ved siden av Wahl, skrev på Twitter at Wahl bare minutter tidligere lo: 

– Han jobbet med artikkenen sin, det var omtrent fire minutter før ekstraomgangen var slutt. Han lo av en vits bare minutter tidligere. Jeg kan ikke tro det. Mine dypeste kondolanser til Grant Wahls familie.

Dårlig etter regnbue-trøbbelet

Torsdag fortalte Wahl i en podcast at han hadde følt seg dårlig i tiden etter at han ble holdt tilbake foran USAs åpningskamp mot Wales:

– Kroppen min brøt til slutt sammen. Tre uker med lite søvn, mye stress og arbeid kan gjøre noe med deg. Det som hadde vært en forkjølelse de siste ti dagene ble til noe mer alvorlig, jeg kunne føle et nytt nivå av press og ubehag i øvre del av brystet.

Like før han kollapset på stadion, spurte han på Twitter: 

– Hva skjedde nettopp?

– Største fotballskribent i vår generasjon

Wahl var en av USAs mest kjente fotballjournalister. Han var med på bygge opp fotballenes popularitet i USA gjennom flere tiår. Sports Illustrated hvor han skrev fra 1996 til 2021, omtaler ham som «den største fotballskribenten i vår generasjon». 

Wahl fokuserte også på dødsfall blant Qatars migrantarbeidere. I sin siste artikkel på Substack skrev han om Qatars fullstendige apati overfor fremmedarbeiderne:

– De bryr seg bare ikke. Qatars arrangører av verdensmesterskapet legger ikke engang skjul på sin apati over dødsfall blant migrantarbeiderne.

Gift med covid-rådgiver

Wahl var gift med legen, journalisten og barnevaksinasjons- og booster-forkjemperen Céline Gounder. Hun tilhørte Joe Bidens Covid-19 Advisory Board. Han var ifølge Sports Illustrated spesielt stolt av hennes innsats som presidentens rådgiver under pandemien.

Dødsårsaken er ikke fastslått. Tidlige rapporter tyder på at han kan ha hatt et hjerteinfarkt, men dette er ikke offisielt bekreftet.

 

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.