En mann i 40-årene er skutt av politiet i en bolig på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Han ble erklært død av lege på stedet.

Politiet ble tilkalt til stedet for å bistå helsevesenet. Patruljen var framme rundt klokka 1.40 natt til fredag.

På stedet har det oppstått en situasjon, som har ført til at politiet har avfyrt skudd mot mannen som på tidspunktet førte en hjullaster. Nærmere detaljer av hendelsesforløp vil etterforskningen vise, opplyser Troms politidistrikt fredag morgen.

Politipersonell på stedet skal være uskadd, og blir ivaretatt av politidistriktet. Spesialenheten ble varslet rutinemessig like etter hendelsen.

Fryst åstedet

– Det vil være spesialenheten som etterforsker saken videre. Spørsmål angående etterforskningen må rettes til dem, sier politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt.

Hun sier til NTB at politiet har fryst åstedet til spesialenheten ankommer.

– Det som er viktig for oss nå er å følge rutinene og instruksene vi har og ivareta personellet vårt som har vært på stedet slik at de får en god oppfølging fra oss som arbeidsgiver videre.

Etterforskes av spesialenheten

Hun kan på det nåværende tidspunkt ikke si noe om hva som førte til at det ble avfyrt skudd, annet enn at det vil være noe som spesialenheten skal etterforske.

Politimesteren kan heller ikke si noe om dette er en person politiet kjenner til fra før.

– I hvert fall ikke på dette tidspunktet, sier hun.

Per nå har ikke politidistriktet planlagt noen pressekonferanse om hendelsen.

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.