Tre journalister forsøker fra hver sin vinkel å forstå politikken som føres og ikke minst, hvordan vi bombarderes med nyheter som virker produsert mer for å forvirre enn opplyse.

Historien om det planlagte statskuppet i Tyskland kunne ikke annet enn utløse spørsmålstegn. Hvis det var snakk om en farlig gruppe med 20.000 følgere, hvordan kunne bare 25 bli arrestert? Mediene rapporterer ut fra samme script. Det er en forfallen gammel adelsmann, en dommer som har vært innvalgt i Forbundsdagen for Alternativ for Tyskland, og ordene «høyreekstreme» og Kanon som Roger Severin Bruland sa, han mente QAnon.

Nå er det nok å trykke på de riktige knappene så reagerer folk som på refleks. Og det er meningen. Men dette har ingenting med informasjon å gjøre, langt mindre opplysning. Det er desinformasjon. Nettopp det som kabalen av politikere, medier og «institutter» sier vi utsettes for av andre og som de vil forby.

Er det rart flykter inn i den private sfære?

Samtidig velger mediene ut bestemte dramatiske hendelser og det er vanskelig å se forskjell på virkeligheten og en Netflix-serie.

Men ingenting har samme smak som the real thing. Øyvind Thuestad fortsetter med sine krimstories, Geir kikker World Economic Forum i kortene og red. får aldri nok av USA.

Til sammen gir vi publikum noe av det de mangler mest: Skaper mening ut av en kaotisk verden. Den lar seg nemlig gjennomskue, og vi presenterer publikum for en verden der gamle modeller ikke fungerer. Hvordan forklare politikken til Støre og Vedum, spør Øyvind.

Se programmet og få et forsøksvis svar. Vi er ikke ferdig med temaet.

Les Øyvind Thuestads sak «15 gutter jaktet på og banket opp «Tor» (14): – Hoppet på hodet hans«.

Hør Hans Rustads siste skogpod der han forklarer opprettingen av venneforeningen og hvorfor han donerte 1000 av sine aksjer her.

 

 

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.