Øyvind Thuestad har dekket minnesmarkeringer etter Rustam Louis Foss. Selv om det har foregått i full offentlighet, på åpen gate, har det utløst kritiske spørsmål: – Hvem er du?

Thuestad liker ikke å seile under falskt flagg og har svart som sant er at han er journalist og jobber i Document. Lørdag opplevde han for første gang reaksjoner. Men det skulle bli verre.

Tirsdag kveld var det minnesmarkering på en restaurant på Briskeby. Der kom det til håndgripeligheter. Da han forlot lokalet ble han fulgt av seks-syv menn som stilte han til veggs: – Slett bildene du tok! Thuestad svarte at han var der som journalist, og at markeringen ikke var et lukket selskap. Han hadde ikke fotografert deltakerne. Da river en av mennene telefonen ut av hånden hans og kyler den mot gulvet med en slik kraft at den knuses.

Hør Thuestad fortelle om hva som skjedde videre på Doc-TV. Vi ser at innvandrere utvider sin domene i det offentlige rom. De vil definere hvem som får delta, selv på offentlige steder.

Journalister har en egen rett på beskyttelse. Men ikke ifølge disse miljøene.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.