Han var den som skulle sørge for at distriktene ikke skulle «stå igjen på perrongen». 

Den blide gårdbrukeren fra Hamar tok mål av seg til å redde landbruket og skape arbeidsplasser og trygge fremtiden for Utkant-Norge.

Valgløftene handlet om å utjevne geografiske forskjeller, opprettholde velferdstilbud, sikre tjenester og å skape aktive distrikter gjennom bosetting over hele landet.

Lav tillit til myndigheter og politikere var noe av essensen i det distriktsopprøret som brakte Senterpartiet oppover på målingene i opposisjon, og inn i regjering ved stortingsvalget i fjor.

Vedum gjorde en fin valgkamp hvor han overbeviste velgerne om at de skulle bli lyttet til. De skulle høres, ikke føle seg overkjørt, slik tilfellet var.

Vedum: – 2022 vil markere en ny tid

Om ti måneder er det kommunevalg.

Vedum gruer seg nok.

Med meningsmålinger som stadig setter bunnrekorder, står regjeringspartienes nåværende 380 ordførere i ferd med å bli kastet ut av landets mange rådhus kjappere enn Hadia Tajik klarer å skrive en reiseregning.

For det skulle være vanlige folks tur nå, fikk vi høre av den blide bonden og den lille røveren Støre. Men det som skjedde, var at folk opplever økonomiske utfordringer og en utrygghet som aldri før.

Unnskyldningene er mange og lange fra de to, men det er ikke noe feil med dem. De er overbevist om at ting går i riktig retning.

– Vi har en plan, sa Støre nettopp.

Den planen bør snart begynne å gi noen positive resultater for alle landets innbyggere og bedrifter, hvis ikke Støre og Vedum ønsker å gå inn historien som tidenes verste norske regjering.

Tillit er limet i den norske samfunnsmodellen. Uten tillit faller det meste sammen.

Det brede gliset til Vedum er erstattet med et bekymret uttrykk og en langt mer tilbaketrukket holdning enn den arrogante storkaren som vant valget.

I kraft av sin stilling som finansminister har den tidligere smørblide bonden lagt rammer for norsk økonomi som ikke passer noen.

Han har klart det kunststykket å få nærmest samtlige mot seg. Det hele fortoner seg nesten som et eventyr. Et vondt eventyr hvor slutten enda ikke er avgjort.

Sp-lederen gikk opp som en løve og kom ned som en skinnfell.

 

 

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.