Brasils lange rekke uten tap i et VM-gruppespill stoppet brått mot Kamerun. Vincent Aboubakar stanget inn afrikanernes 1-0-scoring etter ordinær tid.

Målet kom da et perfekt innlegg falt ned på hodet til Aboubakar. Ballen gikk i nettet bak en sjanseløs Ederson i det brasilianske buret.

Matchvinneren feiret på seg sitt andre gule kort og måtte tusle av banen før tilleggstiden var ute. Resultatet gjorde slutt på Kameruns seierstørke i VM, og i kamp nummer ni etter siste trepoenger (2002) kom den endelig en ny.

Overraskelsen er den siste av mange siden Qatar-sluttspillet ble sparket i gang. Ingen lag har greid å gå ut av gruppespillet med full pott (ni poeng).

Puljetapet var Brasils første i et verdensmesterskap siden Norge snudde og vant 2-1 i Marseille i 1998. Fredag gjorde de søramerikanske favorittene hele ni endringer fra laget som startet i 1-0-seieren over Sveits.

Tross nederlaget er Brasil gruppevinner og møter Sør-Korea til åttedelsfinale. Den spilles mandag kveld i Doha.

Frisk

I første omgang skjedde det ikke stort før kampen plutselig tok litt fyr på overtid. Da kom det farlige forsøk fra en pigg Gabriel Martinelli (avslutning reddet over tverrliggeren) og Rodrygo (skjøt i nettveggen).

Deretter kom det et kamerunsk skremmeskudd. Bryan Mbeumo headet godt, men Ederson var våken og fikk inn en strålende enhåndsredning. Manchester City-keeperen så også ut til å henge godt med da Aboubakar få minutter etter sidebytte sendte en ball like utenfor lengste stolpe.

Ikke nok

Kameruns håp om mer VM-spill var avhengig av seier mot Brasil og at Sveits ikke slo Serbia i den andre kampen i pulje G. Bare den ene forutsetningen slo til. Sveitserne vant 3-2 i en thriller og skal bryne seg på Portugal tirsdag.

Som tidligere i gruppespillet ble Brasil skarpere utover i andreomgangen. Etter en vel time ble kamerunerne lagt under et massivt press, men Devis Epassy slo unna det som kom. Keeperen ryddet opp i eget rot da han reddet Éder Militãos skudd tett på målstreken.

Helt på tampen slo Kamerun til og påførte nasjonen med flest titler i VM-historien (5) et surt tap.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.