For folk som liker å se fotballag forsvare seg godt, må det ha vært et mareritt å være vitne til denne kampen. Men de fleste setter vel pris på flotte angrep, spektakulære avslutninger og seks mål?

For oss var kampen mellom Serbia og Kamerun en ren festforestilling etter gårsdagens tragiske opptreden av blant annet Belgia.

Serbia innledet kampen best, men Kamerun tok ledelsen etter en scoring av Jean-Charles Castelletto etter 29 minutter.

Deretter slo Serbia hardt tilbake. Strahinja Pavlovic utlignet på overtid i første omgang på en nydelig heading. Og to minutter senere scoret Sergej Milinkovic-Savic på et flott skudd fra 18 meter. Dermed kunne Serbia gå til pause med et overtak.

Noen minutter ut i andre omgang var det endelig turen kommet til Aleksandar Mitrovic. Det startet med elendig forsvarsspill av Hongla, som rotet bort ballen flere ganger i kampen. Serbia utnyttet muligheten med ren skjønnhet, som endte med at Mitrovic enkelt kunne plassere ballen i nettet bak Kameruns keeper Devis Epassy. Stort vakrere kan det nesten ikke gjøres. Med to måls ledelse så det ut til å gå Serbias vei.

Men Kamerun ga ikke opp, og etter 64 minutter reduserte Vincent Aboubakar på en spektakulær lobb. Det så nesten ut til at Aboubakar trodde han var i offside, ellers hadde han neppe avsluttet på en slik måte. Målet ble også først annullert på grunn av offside, men VAR viste at avgjørelsen var feil. Dermed kunne Kamerun jage etter utligning.

Den kom to minutter senere. Vincent Aboubakar scoret etter en målgivende pasning fra Castelletto.

Det svake forsvarsspillet fortsatte, og Serbia tok over. Sjansene sto i kø. Midtbanen virket som et område man kun passerte for å nå motstanderens mål. Muligens ikke på toppnivå, men ekstremt underholdende for oss som så på.

Kampen endte 3-3. Dette betyr at Serbia må slå Sveits i siste kamp for å ha noe håp om å avansere. Kamerun på sin side må beseire Brasil. Uansett avhenger dette av hva resultatet blir i kampen mellom Brasil og Sveits, som spilles klokken 17.00.

Vi får håpe den serbiske presidenten Aleksandar Vučić, som er på offisielt besøk i Norge denne uka, fikk anledning til å se kampen. Men på forhånd var det kjent at energi og grønn omstilling ville bli sentralt i samtalen med stortingspresident Masud Gharahkhani, skriver NTB. Deretter skulle han ha møter med Jonas Gahr Støre og kong Harald.

Noen av disse må forhåpentligvis ha hatt en tv tilgjengelig, så ikke det serbiske statsbesøket ble helt bortkastet.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.