Nina Jankowicz taler ved USAs ambassade i Wien. Foto: U.S. Embassy Vienna via Wikimedia Commons.

Nina Jankowicz, tidligere leder for det amerikanske sikkerhetsdepartementets nedlagte kontor for bekjempelse av desinformasjon, jobber nå for en ideell organisasjon i Storbritannia som har tilsvarende formål, avslører Washington Examiner.

Som Document skrev i mai, trakk Jankowicz seg fra styret i Biden-administrasjonens Disinformation Governance Board etter at det kom frem at Jankowicz selv var blitt tatt for å spre desinformasjon. Hele styret ble dessuten suspendert.

Desinformasjonskontoret ser ut til å ha blitt en flopp. Kunngjøringen vakte voldsom kritikk. Kontoret ble fremstilt som et sannhetsministerium.

Nå jobber Jankowicz i stedet for den britiske NGO-en Center for Information Resilience (CIR).

CIR oppgir selv å være en ideell organisasjon som fokuserer på å «bekjempe desinformasjon, avsløre menneskerettighetsbrudd og bekjempe atferd på nett som er skadelig for kvinner og minoriteter».

Fra å være «sannhetsminister» i USA har Jankowicz altså fått lignende arbeidet i Storbritannia i stedet.

Jankowicz måtte registrere seg som foreign agent, og dokumentene ble gjennomgått av Washington Examiner i helgen. Amerikansk lov tilsier at enkeltpersoner eller enheter som er engasjert i innenlandsk lobbyvirksomhet eller er talsmann for utenlandske myndigheter, organisasjoner eller personer, må registrere seg hos justisdepartementet.

I dokumentet skrev Jankowicz at hun

fører tilsyn med granskninger, gjennomfører forretningsstrategier, har oppsyn med etableringen av CIRs granskninger, kommuniserer med media og andre om CIRs undersøkelser.

Jankowicz selv ble altså tatt i å spre desinformasjon, blant annet om Hunter Bidens PC, anklager om samrøre mellom Trump og Russland, samt om Elon Musk.

Deler av desinformasjonen kom direkte fra Hillary Clinton. I Jankowicz’ egne øyne skulle ikke dette ha resultert i mindre troverdighet.

Washington Examiner skriver:

Selv etter at hun trakk seg, avfeide Jankowicz kritikk om at styret ble et sannhetsministerium i stil med «1984» som ville avgjøre hva som var og ikke var sant. Hun hevdet også at styret selv var blitt et offer for desinformasjon.

Spørsmålet jobbskiftet reiser, er hvor troverdig og objektiv Jankowicz fremstår i den nye, beslektede rollen hos Center for Information Resilience.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som e-bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.