Leder i Brasils øverste valgdomstol ilegger Bolsonaros parti en bot på 23 millioner real, knappe 43 millioner kroner.

Forespørselen som Valdemar Costa, som leder Bolsonaros parti, la frem om å annullere et stort antall stemmer på bakgrunn av manglende ID-numre i de interne loggene av 280.000 valgmaskiner, endte i en kjempebot.

Alexandre de Moraes er leder av landets øverste domstol, og tidligere medlem av Brasils sosialdemokratiske parti.

Han uttalte følgende om forespørselen fra Costa:

«Klagerens fullstendige uærlighet i den bisarre og ulovlige forespørselen … ble bevist, både ved å nekte å utvide den opprinnelige rapporten, og ved det totale fraværet av bevis på uregelmessigheter, og gjennom en helt uredelig framstilling av fakta.»

Programvarefeil i Brasils elektroniske stemmemaskiner skaper usikkerhet rundt valgresultatet

Videre beordret de Moraes etterforskning av Costa og konsulenten som ble engasjert av partiet for å undersøke valgmaskinene.

Alexandre de Moraes hevder at grunnen til boten er Bolsonaros liberale parti PL sine manglende bevis, og fraværet av en justert rapport der også resultatet fra den første valgrunden 2. oktober ble inkludert.

Alexandre de Moraes. Foto: AP/Eraldo Peres

De Moraes skriver også i sitt svar at utfordringen av valgresultatet synes å være et forsøk på å oppildne udemokratiske demokratibevegelser og på å skape uro.

Alexandre de Moraes har vært involvert i flere korrupsjonsrelaterte skandaler, og ble tross sine mange skandaler og anklager om ulovligheter, valgt inn som leder av høyesterett av den tidligere presidenten Michel Temer.

Landets valgmyndigheter har allerede utropt ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva som valgvinner.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.