Kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria av Sverige i Kenya onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Onsdag besøkte kronprins Haakon et såkalt klimaprosjekt sør i Kenya. Landet har forpliktet seg til vern av mangroveskog, som en del av sitt bidrag til Parisavtalen.

Norges Kronprins Haakon er svært opptatt av den såkalte klimasaken, og nå er han i Kenya og besøker et prosjekt knyttet til dette.

Sveriges kronprinsesse Victoria var også med på befaringen, skriver NTB.

Prosjektet, som har fått navnet Mikoko Pamoja, baserer seg på bevaring og nyplanting av mangroveskog, som har stor evne til å lagre karbon.

Onsdag besøkte kronprins Haakon et såkalt klimaprosjekt sør i Kenya. Landet har forpliktet seg til vern av mangroveskog som en del av sitt bidrag til Parisavtalen.

Mangrovenes evne til å lagre karbon blir omsatt til klimakvoter som selges via den svenske organisasjonen ZeroMission.

Inntektene brukes blant annet til å til å finansiere planting av flere trær og gi bedre levekår til lokalbefolkningen.

Dette skal angivelig ha betydning for klimaet.

Under besøket onsdag fikk kronprins Haakon og kronprinsesse Victoria også høre om arbeidet som gjøres på områder som helse og utdanning, rent vann og matsikkerhet, temaer mange vil mene er av vesentlig større betydning enn det såkalte klimaprosjektet.

Senere på dagen skal de delta på en middag i regi av FNs utviklingsprogram, UNDP, der Kenyas bidrag til bærekraftmålene og innsatsen på klimafronten står sentralt.

I likhet med andre land i Afrika er Kenya blant de fattige og «sårbare» nasjoner som skal få overført store pengebeløp fra vestlige land (blant annet Norge),  i forbindelse med den internasjonale klimainnsatsen.

For de fattige landene blir klimasaken dermed en kilde til eventyrlige inntekter i årene fremover. Det hører med til bildet at mange av disse landene er blant verdens mest korrupte.

Eksempelvis er Kenya helt nede på 128-plass (av 180, der 180 er verst) på den såkalte korrupsjonsindeksen. Det plasserer Kenya i samme korrupsjonsklasse som Bolivia, Aserbajdsjan, Laos, og Paraguay.

Dette siste punktet ble ikke tematisert i vesentlig grad under kronprinsens besøk.

Les mer:

Klimatoppmøtet skal diskutere «kompensasjon til fattige land»

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Bestill også denne nyheten:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.