En kort flytur fra der VM-kampene spilles, kjemper iranerne for livet. De vil at spillerne skal knele, for å støtte et folk som kjemper for friheten, mot tyranniet. Men vestlige lag er besatt av å knele for Pride-verdier. De enser ikke dramaet på den andre siden av Persiabukta.  Friheten er blitt billig.

Men ikke for iranerne. Landslagsspillerne som sto med lukket munn da nasjonalsangen ble spilt, kan vente seg et oppgjør når de kommer hjem.

For woke-venstre er verden blitt en kulisse de kan projisere sine egne fantasier på.

Jens Petter Saltvedt, kommentator i NRK, syntes det var ille at ikke Pride-armbindet ble anerkjent og ville at UEFA skulle vært mer offensiv.

De samme menneskene som er opptatt av at vi ikke må såre følelsene til nye landsmenn på hjemmebane, har ingen skrupler med å trampe på dem når de spiller ute.

Fotballpresident Lise Klaveness fikk seg til å si at dette ikke handlet om politikk. Det handlet om menneskerettigheter. Noe alle er enig om. So what’s the big deal? Hva bråker de for? Hvorfor er ikke alle for OneLove?

Så dumme er vi ikke, dette er arroganse. Selvsagt er det politikk, og selvsagt er det provoserende for et islamsk land at det kommer europeere som bokstavelig talt vil tre Pride ned gjennom halsen på dem.

Arrogansen har allerede avfødt mye motstand, og Europas aksjer står lavt i kurs.

Hvis europeerne ville brydd seg om menneskerettigheter, kunne de bare kastet blikket over Persiabukta. Der dør iranere daglig, eller de lemlestes av sikkerhetspolitiet. Filmsnuttene på Twitter er forferdelige å se.

Det er generasjonene født etter revolusjonen som vil ha sin frihet. Det er en ny revolusjon i emning, og utfallet kan komme til å bestemme verdens gang. Biden-regimet vil fortsatt at Iran skal få en atomvåpenavtale. Det vil bety en flom av penger og på sikt atomvåpen. Det vil være ekstremt destabiliserende for Midtøsten, overfor både Israel og Saudi-Arabia.

Men Biden-regimet synes ikke å bry seg.

Heller ikke sportslederne som hevder at de står for menneskerettigheter.

Nei, de står for narsissisme og kulturimperialisme. Hele verden ser det, og de ser et Vesten som er på hell.

 

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som e-bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.