USAs president Joe Biden fyller i dag 80 år. Han har vært den eldste presidenten i USAs historie siden han inntok Det hvite hus 78 år gammel.

Biden er altså født 20. november 1942. Store deler av Biden-familien er i Washington, siden Bidens barnebarn Naomi gidtet seg i Det hvite hus lørdag.

Biden er altså født kun seks dager før deportasjonen av norske jøder startet, da skipet Donau forlot Oslo 26. november 1942.

Mange stiller spørsmål ved Bidens helse, etter en rekke merkelige opptredener hvor presidenten av USA har fremstått svekket, både fysisk og mentalt.

Han har ramlet hele tre ganger i et forsøk på å gå opp en flytrapp. Han har slitt med å finne veien ut fra scenen, og har flere ganger forsøkt å håndhilse på usynlige mennesker.

Flere i Demokratene har gitt klart uttrykk for at de ikke ønsker at Biden skal stille som kandidat i presidentvalget i 2024. Men det er vanskelig å se hva slags alternativer partiet har.

Two thirds of Americans in midterm exit polls said they did not want Biden to run for reelection. (Breitbart)

Men Biden bryr seg ikke om hva det amerikanske folket mener, virker det som. Han sier han vil ta avgjørelsen tidlig neste år. Etter mellomvalget sa Biden under en pressekonferanse:

– My guess is it would be early next year we make that judgment.

Biden vil være 82 år hvis han blir gjenvalgt i 2024, og 86 år før han avslutter sin periode. Han har neste år oppholdt seg i hovedstaden i 50 år, siden han første gang ble innvalgt i Kongressen i 1973.

Tidligere var Ronald Reagan den eldste presidenten i USAs historie. Reagan var 77 år da hans andre periode ble avsluttet.

Les også:

Tidligere lege i Det hvite hus slår alarm om Bidens mentale helse

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.