Mange steder i Ukraina er nå belysningen i høstmørket basert på stearinlys. AP Photo/Bernat Armangue

Halvparten av strømnettet i Ukraina trenger reparasjon etter de siste dagenes bølger med russiske rakettangrep, sier statsminister Denys Shmygal.

Mange millioner ukrainere er helt eller delvis uten strøm til matlaging, belysning og oppvarming. Det er resultatet av de massive russiske rakettangrepene mot ukrainske byer i senere tid.

Man er vitne til en systematisk ødeleggelse av kritisk, sivil infrastruktur, og bevisst påføring av lidelser for sivilbefolkningen.

Amnesty karakteriserer denne bombingen for krigsforbrytelser fra Russlands side. Slike forbrytelser vil kunne bli gjenstand for et rettsoppgjør i en internasjonal krigsforbryterdomstol.

–Bare på 15. november alene sendte russerne rundt hundre raketter mot ukrainske byer. Nesten halvparten av vårt energinett er satt ut av drift, sier statsministeren.

Han ber om hjelp fra Ukrainas europeiske allierte til å gjenoppbygge strømnettet, slik at befolkningen kan sikres livsnødvendig energi til oppvarming og matlaging inn i den kalde årstiden.

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.