Bilde fra Kyiv-regionen, torsdag 26. januar 2023. Foto: AP Photo/Roman Hrytsyna

Minst elleve personer er drept og elleve såret i russiske rakettangrep i Ukraina torsdag, ifølge ukrainske myndigheter.

Totalt elleve ukrainske regioner ble rammet av rakettangrepene, opplyser talsperson for Ukrainas statlige beredskapstjeneste, Oleksandr Khorunzhij.

I hovedstaden Kyiv ble en person drept og to såret etter at en rakett traff et ubebodd bygg i Golosijvskij-distriktet, opplyser Kyiv-ordfører Vitalij Klitsjko. Det er første gang noen dør i angrep mot Kyiv siden nyttårsaften.

I tillegg har tre mennesker mistet livet og sju blitt skadd i et angrep mot et energianlegg i Zaporizjzja, ifølge lokale myndigheter. Myndighetene i Odesa opplyser også at to av regionens energianlegg har blitt truffet av russiske raketter torsdag.

Siden starten av oktober har Russland angrepet kritisk infrastruktur i Ukraina. Det har ført til flere store strømbrudd og andre brudd i vinterstider.

DTEK, Ukrainas største private energiselskapet, sier torsdag at de har gjennomført nødstans i strømforsyningen i Kyiv, regionen rundt og regionene Odesa og Dnipropetrovsk på grunn av fare for rakettangrep.

Rakettangrepene følger etter en natt preget av russiske droneangrep. Flyalarmen startet å gå i nesten hele landet tidlig torsdag morgen.

Les også: 

Markering i Moskva mot russisk bombing mot sivile – flere pågrepet

Bestill fra Document forlag:

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.