Ekstra Bladets redaksjon la ned arbeidet onsdag etter at avisens ledelse luftet sine planer om å fjerne 15 stillinger.

Byrået Wunderkind skal overta det meste av arbeidet med redigering av Ekstra Bladets avis. Det er samme byrå som står for arbeidet med avisen på Berlingske, Børsen og B.T.

– Vi ser på at papiravisen blir vesentlig dyrere å produsere neste år. Vi ser også prisøkninger innen trykking og distribusjon. I tillegg har inflasjonskrisen gjort at abonnementssalget har falt, og lønnsomheten vår blir dårligere. Det er et godstog som treffer her, og det må vi ta hensyn til, sier Ekstra Bladets sjefredaktør Knud Brix til Mediawatch.

I Politiken og Jyllands-Posten fører fallende omsetning og økende kostnader blant annet til at papirutgaven må si opp til sammen 25 heltidsansatte.

Også i Politiken la de ansatte ned arbeidet onsdag. Ifølge danske Journalisten har de sluttet å jobbe fram til torsdag morgen, da det skal holdes nytt forhandlingsmøte med avisens ledelse. De ansatte vil da ta stilling til om de skal fortsette protestaksjonen.

Administrerende direktør Stig Ørskov i JP/Politikens Hus sa i forrige uke til Mediawatch at flere av konsernets selskaper er utfordret i en tid med fallende forbrukertillit og økende kostnader.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.