Noen heiste det russiske flagget ved rådhuset i Øygarden. – Helt uakseptabelt, sier ordføreren.

På en av flaggstengene utenfor Øygardens rådhus på Straume hang det søndag morgen et russisk flagg i toppen, skriver Bergensavisen (bak mur).

Ordfører Tom Georg Indrevik understreker at kommunen ikke har noe å gjøre med flaggheisingen.

– Det er strenge regler for hva som kan henge i kommunen sine flaggstenger, og det er strenge regler for unntak – og slike skal jeg være med på. Dette har ikke jeg vært med på, sier han til BA.

Da ordføreren først så bildene, trodde han det var tull og at noen hadde tuklet med bildene. Men da BAs utsendte bekreftet at det russiske flagget faktisk hang oppe, reagerte ordføreren raskt.

– Vi har noen på vei. Dette skal vi fjerne innen få minutter, lover ordføreren.

Kommunedirektør Johnny Breivik fikk fjernet det russiske flagget i løpet av noen minutter. Han mistenker at det hele dreier seg om en noe smakløs spøk, og er ikke imponert over handlingen.

– Vi kommer til å vurdere å politianmelde dette. Det er ikke noen kjekk spøk med tanke på verdenssituasjonen, slik den er nå. Det viktigste var å få det ned så fort som mulig, og derfor gjorde jeg det selv, forteller han til BA.

Kjøp julegavene fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.