Feiringen av alle mulige seksuelle preferanser stanser aldri, nå er Skeivå-festivalen i gang i Stavanger i gang. Et av de heisede transflaggene er allerede fjernet.

Dette melder Stavanger Aftenblad.

I år flagges det med regnbueflagg og transflagg side om side i Stavanger under Skeivå-festivalen. Men ett av trans-flaggene var plutselig borte.

Skeivp er Rogalands versjon av pride-festivalen. De inviterte allerede for fem år siden 8 år gamle fotballag til å delta.

Tidligere har kun regnbueflagget vært synlig under festivalen, men transgjengen presser frem sin innflytelse. Derfor ble det vedtatt å henge opp en del av dette flagget som representerer transpersoner.

Tirsdag fikk Rogaland Fri-lederen beskjeden om at en av flaggstengene på Domkirkeplassen ble utsatt for hærverk. Noen skal ha satt fyr på tauet som holdt transflagget oppe, og flagget var borte.

Karoline Skarstein er leder av Rogaland Fri. Skarstein er en velkjent transaktivist, og er en mann som later som han er en kvinne. Han sier at han er «dessverre ikke overrasket».

– Det viser at det er viktig å også synliggjøre transpersoner med denne typen flagging.

Rogaland Fri flagget med transflagget for å symbolisere «transstolthet».

– Personlig betyr det veldig mye. Dette er en måte å markere at man, som trans, dessverre er en del av de skeive som får ekstra negativ oppmerksomhet i media og i samfunnet ellers, sier Skarstein.

– Å se dette flagget i byen er et sterkt symbol for transpersoner som bor her.

Hvorfor man hele tiden finner det nødvendig å hylle sine egne seksuelle preferanser er litt vanskelig å forstå for mange av oss andre, spesielt siden transpersoner er en gruppe som har flere rettigheter enn vanlige heterofile som følge av paragraf §185.

Kommunalsjef idrett og utemiljø i Stavanger kommune, Kurt Idland, bekrefter at han kjenner til saken.

– Vi må få full oversikt over hva som har skjedd, sier Idland, og bekrefter at kommunen vil henge opp nytt tau på stangen.

Idland sier også at en anmeldelse vil vurderes når de har fått oversikt over hva som har hendt.

Les også:

«Legg ned kjønn»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.