Fly fra Flyr like etter landing. Foto: Hanna Johre / NTB

En rekke kjente investorer har i siste liten sikret at flyselskapet Flyr kom i mål med det som er omtalt som en kriseemisjon. Dermed kan selskapet fortsette driften.

Selskapet opplyser i en børsmelding at det har hentet inn 250 millioner kroner ved å utstede 25 milliarder nye aksjer, skriver Dagens Næringsliv.

NTB melder som saken sent torsdag kveld.

Onsdag før børsens stengetid ble det klart at kriserammede Flyr klarte å få i havn en kapitalinnhenting på 250 millioner kroner. Dette er det første av fire steg i jakten på de 700 millioner kroner man trenger for å sikre driften. Denne jakten vil fortsatt pågå de kommende månedene.

Kjente investorer som Jan Petter Sissener, Riulf Rustad, Erik Braathen, Nikolay Grove, Svend Egil Larsen og Atle Sandvik Pedersen er blant dem som har bekreftet at de har tegnet seg, melder E24. Deres vilje til å satse på selskapet videre, har vært avgjørende for at man så langt er reddet.

Selskapet har dermed fått hentet de første 250 millioner kronene de ønsket.

Investor Atle Sandvik Pedersen hevder i en tekstmelding til E24 at selskapet fortsatt har negativ egenkapital etter at pengene blir hentet inn. Men han forteller til avisen at han likevel har valgt å være med på dette.

Dermed vil storselskapene SAS og Norwegian fortsatt ha denne lille utfordreren i det norske markedet. Men flybransjen er tøff og uforutsigbar, og veien videre er usikker for Flyr, som den er for de fleste selskaper.

Ikke minst er det såkalte grønne skiftet og økende politisk press om å redusere flyreiser, et mulig problem i de kommende årene.

To viktige bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.