Lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen Dag Terje Andersen (Ap) sier at kontrollkomiteen gjenopptar Angola-saken. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité gjenopptar saken om Equinors virksomhet i Angola, melder E24.

Riksrevisjonen kom tirsdag med kritikk av Olje- og energidepartementet for hvordan Equinors utenlandsinvesteringer er blitt fulgt opp.

– Med rapporten fra Riksrevisjonen er Equinors utenlandssatsing på dagsordenen, og i forbindelse med det kommer vi også til å følge opp Angola-saken, sier Dag Terje Andersen (Ap), lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, til E24.

Aftenbladet/E24 har i høst skrevet en rekke saker om Equinors virksomhet i Angola. Blant annet betalte Equinor 420 millioner kroner i «sosiale bidrag» til et forskningssenter som etter ti år fortsatt ikke er bygget. Equinor betalte også 295 millioner kroner til «sosiale prosjekter», som selskapet ikke vet hva har gått til.

Andersen vil foreløpig ikke si hva det innebærer at komiteen skal ta opp saken igjen.

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.