Etter full stans i salget og suspensjon av Norwegian-aksjen falt den kraftig på Oslo Børs. På det meste var den ned 37 prosent.

Kursen investorer var villige til å handle Norwegian-aksjen for, stupte kraftig da handelen for aksjen ble åpnet i 13.15-tiden tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av de få sekundene aksjen kunne handles, falt den 30 prosent før den automatiske sikringen ble utløst, skriver E24.

I de små handelsvinduene investorene fikk, falt aksjen ytterligere en periode.

I 13.45-tiden var aksjen ned 37 prosent og ble handlet til nivåer rundt 14,50 kroner. Siste sluttkurs mandag var rundt 23 kroner.

Restrukturering

Rett etter klokken 14 startet aksjen å hente seg inn igjen og ble handlet for rundt 18 kroner.

Selskapets restruktureringsplan ble nylig godkjent, og selskapet er ventet å sluttføre prosessen denne uken.

Før børsåpning tirsdag opplyste flyselskapet om fordelingen av aksjer i kapitalinnhentingen som selskapet har gjennomført.

Det ble klart at milliardær John Fredriksen gjennom selskapet Geveran Tradin blir største aksjonær i selskapet med rundt 20 prosent eierandel.

Udekket shortsalg

Den automatiske sikringen har slått inn flere ganger i handelen av Norwegian-aksjen tirsdag. Den skal sørge for at investorer får tid til å hente ny informasjon.

Oslo Børs grep selv inn i 10-tiden tirsdag for å undersøke ordrene. I en børsmelding henviste de til regelverket for udekket shortsalg.

Til E24 sier Oslo Børs at regelverket er relevant for saken, men at de likevel ikke mistenker udekket shortsalg i Norwegian-aksjen. Finanstilsynet vil ikke kommentere saken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.