Investorer har begynt å vedde om at Norwegian kan bli neste flyselskap som kollapser etter synkende billettbestillinger og passasjerfall som følge av Coronaviruset.

Aksjekursen til flyselskapet sank med 23 prosent på Oslo børs igår og analytikere mener at selskapet vil trenge mer cash for å stå det over.

NTB skrev:

Norwegian skriver i en børsmelding torsdag formiddag at selskapet er klar over markedsspekulasjonene, men avviser at det er utfordringer knyttet til lånebetingelsene.

Det ser imidlertid ikke ut til å berolige markedet, og fra lunsjtider skjøt nedgangen virkelig fart. Ved 15-tiden går aksjen for 17,50 kroner.

Ifølge E24 er Norwegian-aksjen nå på sitt laveste nivå siden desember 2008.

Aksjekursutviklingen siste måned:

Kursen har falt sterkt siste måned.

Norwegian er en stor aktør på det britiske markedet. Analytikerne spekulerer i om Norwegian vil greie å få inn ny kapital for tredje gang på to år. Dette er en vanskelig tid på året for flyselskapene og analytikerne vurderer det som «utfordrende».

The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.