Flyselskapet Norwegian har konvertert gjeld på 419,3 millioner kroner til 98,7 millioner nye aksjer som del av en omfattende kapitalendring vedtatt i mai. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Flyselskapet Norwegian har konvertert gjeld på 419,3 millioner kroner til 98,7 millioner nye aksjer som del av en omfattende kapitalendring vedtatt i mai.

Norwegian skriver i en børsmelding sent mandag kveld at de nye aksjene har en konverteringskurs på 4,25 kroner per stykk.

De nye aksjene kommer i tillegg til 190,99 millioner aksjer til OSM Aviation group, som ble kunngjort 17. juli. Til sammen skrives det dermed ut 289,66 millioner nye aksjer.

En tredel av aksjene utstedes tirsdag 21. juli, og Norwegian skriver i børsmeldingen at 226,61 millioner av disse aksjene blir holdt tilbake. De blir tilgjengelige i tre omganger: 9. august, 9. oktober, og 9. desember.

Etter konverteringen vil aksjekapitalen i selskapet være på oppunder 3,57 milliarder aksjer. Med dagens aksjekurs på 2,9 kroner per aksje, tilsvarer dette en markedsverdi på 10,34 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Et gjeldstynget Norwegian ble hardt rammet da nesten all trafikk ble innstilt på grunn av koronakrisen. Selskapet vedtok i mai omfattende kapitalendringer hvor gjeld ble omdannet til aksjer og tidligere kreditorer dermed ble store eiere i flyselskapet.

Flyselskapet opplyser i børsmeldingen at det jobbes videre med å håndtere gjelden i selskapet.


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.