Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian har tapt 4,8 milliarder kroner i første halvår. Trafikken er ned 71 prosent. Selskapet advarer investorene om at problemene ikke er over.

Selskapet opplyser i en børsmelding fredag morgen om et samlet tap på 5,3 milliarder kroner etter skatt i første halvår, og 4,8 milliarder før skatt.

– I løpet av første halvår reiste 5,3 millioner passasjerer med selskapet, noe som er nedgang på 71 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Norwegian i børsmeldingen. (NTB)

Med slike enorme tap er det et spørsmål om hvor lenge skuta kan gå. I sommermånedene tapte Norwegian 1,5 milliard før skatt. Til sammenligning gikk Norwegian 111 millioner i overskudd sist sommer.

Norwegian har klart å konvertere gjeld til aksjer og kommet ut av den ene krisen etter den andre. Men med slike tall er det bare et spørsmål om tid før kassa og kreditten er tom.

Krise i luftfarten

Det er ikke bare Norwegian som sliter. Den ene etter den andre må si opp ansatte i tusenvis. Richard Bransons Virgin henger i en tynn tråd. Lufthansa varslet 6. august oppsigelse av 22.000.

Tyske Lufthansa, et av verdens største flyselskaper, varsler at arbeidsstokken skal kuttes med 22.000, halvparten av dem i Tyskland.

Meldingen kom etter at selskapet i andre kvartal tapte 1,5 milliarder euro (rundt 16 milliarder kroner). Samlet tap etter årets to første kvartaler er 3,62 milliarder euro.

– Vi opplever et markant avbrudd i global lufttrafikk. Vi forventer ikke at etterspørselen tar seg opp igjen til nivåene før krisen før i 2024, sier selskapets toppsjef Carsten Spohr. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.