Bidens pressesekretær Karine Jean-Pierre sa mandag at det kan ta flere dager å telle opp stemmene. Uttalelsen skaper sterke reaksjoner.

– Vi vil kanskje ikke vite alle vinnerne av valget før det har gått noen dager. Det tar tid å telle alle legitime stemmesedler på en lovlig og ryddig måte, sa Jean-Pierre under mandagens møte med pressen.

– Det er slik dette er ment å fungere.

Twitter eksploderte etter uttalelsene, skriver Fox News.

Tom Fitton er president for Judicial Watch, og kom med en klar skriftlig advarsel: – Å telle stemmesedler etter valgdagen undergraver velgernes tillit.

Rebeccah Heinrichs fra Hudson Institute var også kritisk:

– Dette er faktisk ikke slik det er ment å fungere.

Kommentator Rick DeVos sammenlignet Jean-Pierre med en unge som tror han har krefter som en Jedi.

Andre stilte spørsmål ved hvordan det kan ha seg at et såpass velutviklet land mistet evnen til å telle opp stemmesedler på valgdagen, da mange langt mindre utviklede land klarer dette fint.

Kommentator Andy Swan påpekte noe lignende, men han sammenlignet nåtidens USA med fortidens USA. Han fant det ufattelig at USA klarte å telle stemmene på valgdagen på 60-tallet, men ikke i 2022, med masse teknologiske hjelpemidler.

Tidligere assisterende sikkerhetsminister Michael D. Brown sier det samme, og beskriver Jean-Pierre som «just flat stupid», og skriver at de enkelt klarte å telle opp stemmene før midnatt, med unntak av Florida i 2000.

Mange uttrykker at det å utsette tellingen av stemmesedlene slik at resultatet ikke blir kjent på flere dager, gir Demokratene bedre mulighet til å jukse ved valget.

En relativt stor andel av amerikanerne mener at det var nettopp dette som skjedde i 2020, da Trump tapte presidentvalget mot Biden.

Husk nattens valgvake på Doc-TV, som starter rundt midnatt.

Les også:

Hillary Clinton hevder at «høyre­ekstremister» vil stjele president­valget i 2024

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.