Partiet De Kristne skal neste helg vurdere om det skal skifte navn til Blått eller Konservativt. Det virker underlig at man går for adjektiver og ikke substantiv. Vi stemmer konservativt eller blått, men vi gjør det når vi stemmer på Det konservative partiet eller Konservative.

Mange har sett frem til at PDK skulle få et navn som kan oppfattes ekskluderende og en hemsko. Norge har ikke lenger et konservativt parti og et slikt navn ville fylle et tomrom.

Blått minner for mye om Høyre.

Det er partiets navneutvalg som har innstilt på de to forslagene, etter å ha holdt en spørreundersøkelse blant medlemmene.

– I første runde fikk vi nesten 100 forslag og det var Blått og Konservativt som utkrystalliserte seg og fikk stor oppslutning, sier partiets nestleder Tomas Moltu til avisa Dagen.

Moltu understreker at partiets politikk vil forbli den samme, selv om landsmøtet ender med å vedta en navneendring.

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.