Australia har fått ny arbeiderpartiregjering og den prioriterer å hente “hjem” familiene til australske IS-krigere. Disse erklærte sin lojalitet til en annen stat og brente sine pass. Men Ap-regjeringen vil likevel ha dem “hjem”, til tross for protester fra sikkerhetstjenester.

Fire kvinner og tretten barn ble lørdag repatriert til Australia, etter å ha sittet årevis i syriske interneringsleirer, opplyser myndighetene.

Hjemhentingen er den første i en serie planlagte oppdrag for å hente rundt 20 australske kvinner og 40 barn fra de beryktede leirene Al-Hol og Roj. Alle av dem er konene, sønnene og døtrene til tidligere IS-krigere.

– Noen av barna har alvorlige helseproblemer som vi ønsker å få sjekket ut så snart som mulig, sier Kamalle Dabboussy, som er mor til en av kvinnene som ble hentet hjem lørdag. (AFP)

Sylvi Listhaug sa i sin tid at regjeringen var mer opptatt av rettssikkerheten til IS-krigere og deres familier enn sikkerheten til landets borgere. For den uttalelsen ble hun tvunget ut av regjering. I praksis gjør land som Australia, Tyskland og Sverige nettopp det: Ofrer sikkerheten til egne borgere.

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.