Utenriksminister Anniken Huitfeldt holder pressekonferanse. Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge har inngått en ny avtale med Unesco om 200 millioner kroner i støtte til innsats for informasjon, kommunikasjon og kultur.

NTB melder om dette nye utslaget av norsk raushet og giverglede på den internasjonale arena.

Den nye avtalen gjelder norske bidrag til flere av Unescos programmer og fond for informasjon, kommunikasjon og kultur i perioden 2022–2025. Her skal også temaer som ytringsfrihet, kunstnerisk frihet og verdensarv tilgodeses med nroske midler.

Det er utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) som fronter dette nye intitiativet:

– Beskyttelse av journalister og kunstnere og deres virke er svært viktig i en tid hvor ytringsfrihet og kulturelle rettigheter er under press i mange land. Blant annet i Ukraina ser vi betydningen av Unescos arbeid for pressefrihet og beskyttelse av kunstnerisk virke og kulturarv, sier Huitfeldt.

Norge gir også fra før støtte til FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (Unesco) gjennom ulike programavtaler. Den nye avtalen utvider altså disse bidragene vesentlig, og gjelder i første omgang til 2025.

Mange vil oppleve dette som viktige formål for Norge å støtte. Andre vil mene at Norge gir nok til ulike FN-prosjekter allerede, og bør heller prioritere hjemlige oppgaver i den situasjonen landet og befolkningen befinner seg i.

Les også: 

Statlig bistand bør avskaffes

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.