Innenriksminister Suella Braverman forlater Storbritanninas regjering. AP Photo/Kin Cheung

Storbritannias innenriksminister Suella Braverman bekrefter at hun har trukket seg. Det er usikkerhet om hva som er den egentlige grunnen.

Både The Guardian og andre britiske medier meldte onsdag ettermiddag at Braverman hadde forlatt regjeringen. Kort tid etter bekreftet hun dette selv på Twitter. NTB melder om saken.

Nå spør britene seg hva som ligger bak denne brå avgangen.

I avskjedsbrevet sitt skriver Braverman at hun tidligere på dagen sendte et offentlig dokument fra sin private epostkonto, noe som var et regelbrudd. Dette beskriver hun selv som bakgrunnen for avgangen.

Men Braverman har vært kritisk til kuvendingen som statsminister Liz Truss foretok da hun droppet flere varslede skattekutt. Truss ble nødt til å endre kurs etter at de planlagte skattekuttene utløste kraftige, og negative, reaksjoner i finansmarkedene.

Situasjonen førte til at Truss måtte sparke sin finansminister Kwasi Kwarteng.

Han ble erstattet av Jeremy Hunt, som tidligere har vært utenriksminister. Ifølge The Guardian hevder enkelte kilder at Hunt har spilt en rolle i prosessen fram mot Bravermans avgang.

The Guardian skriver at det spekuleres på om tidligere samferdselsminister Grant Shapps nå vil overta som innenriksminister.

Det har også vært en del spekulasjoner omkring posisjonen til statsminister Liz Truss, og hvorvidt hennes avgang kan være nært forestående.

Document har nylig omtalt dette:

Kan bli nødt til å gå av etter bare noen uker: Tory-opprør mot statsminister Liz Truss

 

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.