Med dette parlamentsvalget forsvinner det mange kjente politiske fjes fra britisk politikk. Av de 30 konservative ministrene er det bare 16 som ble gjenvalgt.

Michael Gove er som alltid litt foran og tok ikke gjenvalg, så han hoppet av før han ble dyttet. Liz Truss ble ikke gjenvalgt, hun mistet det som ble ansett som det tryggeste konservative mandatet. Det ble heller ikke Jacob Rees-Mogg, Grant Shapps eller Penny Mordaunt. Jeremy Hunt greide såvidt å beholde sitt mandat.

Suella Braverman var en annen konservativ kandidat som greide å beholde sin plass i parlamentet. Hun holdt en tale til de konservative velgerne hvor hun beklaget både strategien og resultatet på vegne av sitt eget parti.

Det er full kamp blant Toryene. Krybben er tom og hestene bites. Nå handler det om posisjonering. Priti Patel, Jeremy Hunt, James Cleverly og Kemi Badnoch er sentrale spillere i tillegg til Suella Braverman. Hvem skal lede partiet ut av uføret?

Oversikt fra BBC

 

The Sun  The Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.