Fredag vil Storbritannias statsminister Liz Truss og finansminister Kwasi Kwarteng ha hastesamtaler for å forsøke å løse opp i krisen den nye regjeringens skattelettelser har medført. Kwarteng avbrøt torsdag sine møter med Det internasjonale valutafondet (IMF) i Washington D.C.

Ifølge The Telegraph vurderer regjeringen i dag å reversere sine omstridte planer om store skattekutt.

Innsidere i Downing Street bekreftet at statsminister Liz Truss vurderer å vanne ut skattekuttplanene sine, i et forsøk på å berolige markedene. Det er uklart om Mr. Kwarteng ble tilkalt tilbake av henne, eller om han valgte å returnere seg selv mens han står overfor spørsmål om fremtiden som finansminister. Kwarteng kommer tilbake til en politisk ildstorm, men ministrene hevdet i morges at det «ikke er uvanlig» å avbryte internasjonale reiser. (The Telegraph)

Planene om skattekutt har skapt tilnærmet kaos i det britiske finansmarkedet.

«Ingen minister kan påstå, som Mr. Kwarteng gjør, at de kan sikre at gjelden faller over en viss tidsperiode. En stor lærdom fra finanskrisen, pandemien og den nåværende levekostnadskrisen, er at i nødssituasjoner må staten gi støtte. Da må gjelden økes. Å forsøke å forhindre statlig gjeldsøkning i økonomiske nedgangstider er feil, og vil mest sannsynlig være nytteløst.»

Slik lyder den beinharde konklusjonen fra det den britiske tenketanken IFS (Institute for Fiscal Studies), som ble publisert tirsdag. IFS har vurdert utsiktene for Storbritannias offentlige finanser, og særlig vurdert gjeldsnivået. (Finansavisen)

Kwasi Kwarteng rushes home from US for crisis talks with Liz Truss over mini-Budget chaos (The Telegraph)

Kwarteng møter seg selv i døren (Finansavisen)

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp billetter til møtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.