Vakre Uranienborg kirke i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

For snart en måned siden skrudde Oslo-kirkene ned temperaturen til 15 grader, for å spare på strømmen. Men man lover å sette den opp midlertidig i julen.

Kirkene i Oslo har slitt med oppslutningen omkring gudstjenestene de senere år. Dette er neppe bedret ved at man i høst besluttet å sette ned temperaturen til 15 grader, for å spare strøm og dermed på lavere strømregninger.

Kirken  har også vist stort engasjement omkring alt som kan tolkes i retning av såkalt grønt skifte, så dette tiltaket inngår naturlig også i den sammenheng.

Oslo-folk har fått en «grønn og kald kirke», noe som neppe bidrar til at folk stormer av gårde for å overvære gudstjenester.

Det er Kirkelig fellesråd i Oslo som opplyser om disse temperaturtiltakene, i et informasjonsskriv til alle sine ansatte og folkevalgte, skriver Vårt Land.

NTB melder om saken.

De skriver også at nedjusteringen av temperaturen i kirkerommene har hatt en betydelig effekt, uten å presisere hva det har hatt en effekt på. Men trolig snakkes det om regningene.

I forbindelse med julehøytiden skal man imidlertid skru temperaturen noe opp. Denne oppjusteringen av varmen vil kun vare i én måned, fra 27. november til 27. desember.

Allerede før nyttår vil skal temperaturen settes ned til nokså kjølige 15 grader igjen, frem til ut mars 2023.

Det å oppholde seg mer enn noen minutter i et rom med en temperatur på 15 grader, oppleves normalt som temmelig kjølig, og krever at man har på seg godt med klær. Man er mer ute enn inne.

Det er uansett alt annet enn en «varm og trivelig» ramme og atmosfære omkring det som foregår i kirkene.

Ny bok! Bestill fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.