En afghansk kvinne begikk selvmord før Taliban rakk å steine henne til døde for å ha rømt hjemmefra, rapporterer Khaama Press med henvisning til lokale tjenestemenn fra Taliban. 

Ifølge Khaama Press skulle kvinnen som rømte hjemmefra med en mann, etter planen steines fredag 14. oktober. For å unngå den brutale offentlige straffen begikk hun selvmord. 

Både kvinnen og mannen hun stakk av med, var gift på hvert sitt hold. Mannen ble henrettet torsdag 13. oktober. 

Abdul Rahman, fungerende talsmann for politisjefen i Ghor-provinsen sentralt i Afghanistan, sa at kvinnen ble dømt til offentlig steining på grunn av mangelen på kvinnefengsel. Ifølge Taliban kvalte kvinnen seg selv med et skjerf. 

De siste månedene er det kommet flere historier fra ulike regioner i Afghanistan, om kvinner som har forlatt hjemmene sine. Taliban-regimet straffer dem med steining til døde eller offentlig pisking. 

Taliban krever at kvinner forblir i hjemmene sine med mindre de er i en nødsituasjon. Utenfor hjemmet må de ledsages av en mahram (mannlig ledsager).

Det er ikke tillatt for taxier eller andre tjenester å transportere kvinner uten «mahram».

 

 


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.