Onsdag gikk fristen ut for Moderaternas (M) leder Ulf Kristerssons sonderinger med sikte på å danne ny regjering i Sverige. Kristersson har bedt Riksdagens talmann om to dager til for å fullføre oppgaven. Kristersson tror det kan holdes en avstemning om utnevnelsen av ham som statsminister i Riksdagen mandag 17. oktober.

Kristersson gav klokken 11 en rapport til talmannen om hvordan regjeringsforhandlingene gikk, og kort tid etter holdt han pressekonferanse i Riksdagen.

Kristersson sa at de er i mål når det gjelder selve regjeringsdannelsen, men at det er detaljer de ikke er klare med. Dette skal imidlertid ikke være avgjørende.

– Vi har nådd målet, men jeg vil ikke undervurdere viktigheten av detaljene i det hele tatt. Noen ganger er det detaljer man ønsker å ha registrert presist, for å kunne presentere en helhet.

Det er noen ting som fortsatt er uklare. Kristersson ønsker ikke å svare på spørsmålet om Vänsterpartiet skal inn i regjeringsdokumentet.

– Det er ikke avgjørende ting som gjør at forhandlingene blir forsinket.

Under pressekonferansen bemerket en reporter at Kristerssons regjeringsdannelse tar tid. Moderaternas leder svarte surt at han ikke syntes det tok urimelig lang tid, og at de reelle forhandlingene kun har pågått i to uker.

Talmann Andreas Norlén har gitt Kristersson to dager til på å klargjøre om han kan danne regjering, skriver han i en pressemelding.

 

Kjøp billetter til møtet her!

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.