Mikhajlo Podoljak. Foto: president.gov.ua / cc by 4.0 / Wikimedia.

Den ukrainske presidentens rådgiver Mikhajlo Podoljak, som lørdag morgen omtalte angrepet på Krim-broen som en «begynnelse», antyder lørdag ettermiddag at det var russere som stod bak eksplosjonen som skadet broen.

Ikke lenge etter eksplosjonen som fikk deler av broen til å rase sammen, twitret Podoljak at «alt ulovlig må bli ødelagt».

Noen timer senere hevdet Podoljak derimot at angrepet på broen skyldes en strid internt i Russland, nærmere bestemt mellom FSB og forsvarsdepartementet.

Ifølge Ukrainska Pravda sier Podoljak at lastebilen på broen kom fra Russland, og at sporene dermed peker dit.

Russland beskylder på sin side Ukraina for å stå bak eksplosjonen på Krim-broen lørdag. Ansvaret for angrepet er altså blitt gjenstand for en propagandakrig mellom Ukraina og Russland, og gir dermed et slags ekko av tiden etter sabotasjen mot gassrørledningen Nord Stream 1 og 2.

Krim-broen har lenge vært angitt som et høyst interessant militært mål for Ukraina og en akilleshæl for Russland.

I et intervju med Corriere della Seras korrespondent Francesco Battistini den 22. september hadde da også Podoljak sagt at Krim-broen måtte ødelegges fordi den er en ulovlig konstruksjon, men at spørsmålet var hvordan.

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.