Stillbilde: KyivPost / Twitter.

Kertsj-broen, som knytter den annekterte Krim-halvøya sammen med Russland, har delvis rast sammen i forbindelse med en brann som ble utløst i morgentimene onsdag, melder NTB.

Ifølge russiske myndigheter er brannen blitt utløst av en bombe mot drivstofftanker:

En bilbombe utløste brannen i drivstofftanker på et godstog på broen mellom den annekterte Krim-halvøya og det russiske fastlandet, ifølge russiske myndigheter.

Eksplosjonen skal ha blitt utløst litt etter klokken 6 lokal tid.

– En bilbombe eksploderte og satte fyr på sju oljetankere som ble fraktet med tog til Krim, heter det i en uttalelse fra den russiske antiterror-kommisjonen, som siteres av russiske nyhetsbyråer.

All bil- og togtrafikk over broen er stanset, meldte det russiske statlige nyhetsbyrået Ria Novosti tidlig lørdag morgen.

Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina i 2014, men ukrainske myndigheter har ikke oppgitt tanken om å gjenerobre Krim i tillegg til de fire regionene som Russland også nylig annekterte.

Den 19 kilometer lange Kertsj-broen, også kalt Krim-broen, har lenge vært påtenkt som et militært mål for Ukraina. En av president Zelenskyjs rådgivere mener at eksplosjonen onsdag er en bra start:

En rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Mikhajlo Podoljak, kaller brannen på broen mellom Krim-halvøya og Russland for en begynnelse.

– Krim, broen, begynnelsen. Alt ulovlig må ødelegges, alt som er stjålet, må returneres til Ukraina, skriver Podoljak på Twitter.

Bildene fra broen reiser spørsmål om hvordan det russiske myndigheter kaller en bilbombe, kan ha utløst en brann i drivstofftanker på et tog. Det spekuleres i om toget kan ha blitt rammet av en rakett eller om bomben kan ha vært plantet på toget.

 

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.