For annen gang har det vært store eksplosjoner på Krim. Første gang trakk myndighetene et slør over det hele, nå innrømmer de at det skyldes “sabotasje”. Russerne klarer ikke beskytte områder de regner som sine. Det er et stort prestisjetap. Samtidig risikerer ukrainerne hevn.

Lageret i distriktet Dzhankoj ble skadet som følge av sabotasje tirsdag morgen, heter det i en uttalelse fra den russiske forsvarsledelsen, gjengitt av Ria Novosti.

Ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået forårsaket eksplosjonen skader på en kraftlinje, et jernbanespor og boliger i nærheten av landsbyen Majskoje.

I tillegg er en transformatorstasjon inne i selve landsbyen blitt satt i brann etter det russiske medier beskriver som en kraftig, dump lyd.

Også i regionen Simferopol, lenger sør på Krim-halvøya, kommer det meldinger om eksplosjoner.

Ikke navngitte kilder sier til den russiske avisa Kommersant at politiet og militæret undersøker meldinger om at det kan ha vært et droneangrep mot et ammunisjonslager.

Lokale innbyggere i området sier at svart røyk stiger opp etter at de hørte flere eksplosjoner ved en flybase ved landsbyen Gvardejskoje.

Eksplosjonene skaper naturlig nok stor frykt i befolkningen.

For en uke siden ble den russiske flybasen Sakhi på Krim rammet av eksplosjoner. Satellittbilder tydet på at en rekke kampfly ble ødelagt.

Det kan vanskelig være andre enn Ukraina som står bak både denne og dagens eksplosjoner.

En rådgiver for president Volodymyr Zelenskyj, Mykhailo Podoljak, har lagt ut en kryptisk melding om Krim-halvøya på Twitter.

– Krim okkupert av russerne handler om lagereksplosjoner og høy risiko for død for invasjonsstyrker og tyver, skriver han.

Ukrainerne har truet med å beskyte Kersh-brua som forbinder det russiske fastlandet med Krim.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.