Document skrev nylig om Alette Hilton Knudsen, som fratrer sin stilling som direktør for etat for barn og familie i Bergen kommune. Men også byrådet rammes nå av skandalen. Byrådslederen trekker seg.

At Hilton Knudsen sa opp jobben, fikk ingen økonomiske konsekvenser for henne. Allerede dagen etter ble hun lovet ny stilling med samme lønn i kommunen.

Men i kveld klokken 19.00 var det innkalt til pressekonferanse. For mistilliten mot byrådet i Bergen er stor.

Fredag formiddag pågikk det en intens møtevirksomhet blant partiene i Bergen. Den politiske krisen i Bergen etter barnevernsbråket vil etter alt å dømme føre til at både byrådsleder Roger Valhammer (Ap) og byrådet går av i løpet av fredagen.

Torsdag kveld ble det klart at det er flertall for mistillit mot Valhammer etter at også Senterpartiet vil støtte mistillitsforslaget. Hele 37 av bystyrets 67 medlemmer vil stemme for forslaget. Mistillit mot byrådslederen vil føre til at hele byrådet må gå av, ifølge Bergens Tidende. (NTB)

Mistilliten er egentlig rettet mot barnevernsbyråd Katrine Nødtvedt (MDG), som flere partier anser som medskyldig i den skandalen barnevernet i Bergen står i. Derfor ønsker SV kun å kaste Nødtvedt, og ikke byrådslederen og hele byrådet.

Rødt har en annen agenda. De vil gjerne beholde byrådet, for å unngå at Høyre tar over styringen. Men de vil kvitte seg med byrådsleder Valhammer.

– Vi ønsker ikke et Høyre-styrt byråd, situasjonen i bystyret nå er at det ikke er et flertall som vil støtte det. Ikke bare vil det være fornuftig, men også forsvarlig av Ap, å skifte ut Valhammer, men fortsette som ledende byrådsparti, sier gruppeleder Mailiss Åkerblom i Rødt.

Oppdatering: Etter pressekonferansen er det nå klart at byrådslederen trekker seg.

– Disse sakene er så grove og så grusomme at noen må står til ansvar. Jeg har og tar ansvaret for det som har skjedd. Når jeg tar dette ansvaret, vil jeg ta det helt, begrunner byrådslederen.

– Jeg ønsker å ta det politiske ansvaret. Jeg ønsker derfor ikke å gå på igjen. Jeg tror ikke barnevernet i Bergen er tjent med at vi kaster hverandre etter tur.

Gikk av som barnevernsdirektør i Bergen, får ny jobb i kommunen med samme lønn

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag! Boken vil foreligge i midten av oktober.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.