– Grunnen til at vedkommende fremstilles for fengsling, er gjentatt kjøring i rus og uten førerkort. Det er snakk om et så veldig stort omfang at oppfølgingen som andre institusjoner kan gi, ikke er tilstrekkelig, sier jourhavende jurist Katrine Thommasen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Det er strenge regler for hvor lenge man kan holde folk under 18 år i fengsel, og det er skjelden varetektsfengsling benyttes for brudd på vegtrafikkloven, skriver avisen. Forsvareren til gutten er dypt kritisk til avgjørelsen.

– Vi er svært uenige i kjennelsen, og det ble anket på stedet. Det er ikke greit å sette barn i fengsel, skriver Wallevik i en tekstmelding til BA.

Hun mener andre alternativer burde vært benyttet. Det gjorde tingretten i september, da tenåringen også ble forsøkt fengslet. Den gang ble han løslatt.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.