Stillbilde CNN / YouTube.

Russlands president Vladimir Putin har i en tale i Kreml som begynte litt etter klokken 14 europeisk tid fredag, kunngjort at Russland annekterer de fire ukrainske regionene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja, som ligger sørøst i Ukraina.

Kunngjøringen var ventet etter utfallet av folkeavstemningene, arrangert av Russland, om innlemming av de fire regionene i Russland – som ikke er blitt anerkjent internasjonalt.

I Putins tale, som ble holdt for en stor forsamling av russiske politiske og religiøse autoriteter og flere ganger ble avbrutt av applaus, langet den russiske presidenten ut mot Vesten generelt og USA spesielt, som han anklaget for dobbelt- og trippeltmoral, upålitelighet, avtalebrudd og historiske forbrytelser som kolonisering, utbytting og kriger samt satanisme og ønske om verdensherredømme.

I henhold til Putin, som derimot fremhevet Russland som eksemplarisk og hyllet historiske nasjonalhelter, er Vesten essensielt den samme i dag som på opiumskrigenes tid i Kina. Men tiden for Vestens hegemoni er snart over, mente Putin.

Den russiske presidenten hevdet også at det er Vesten som har sprengt gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen.

Putin oppfordret ellers Ukraina til å legge ned våpnene og gå inn i fredsforhandlinger.

Samtidig sier Putin at de fire annekterte regionene nå er en del av Russland, og at han om nødvendig er rede til å forsvare dem med atomvåpen.

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.