Mange tyske byer har en høy andel innvandrere. Illustrasjonsfoto av hijabkledde kvinner: AP Photo/Rafiq Maqbool

Det tyske miljøpartiet Die Grünen vil ha mest mulig «mangfold», også i arbeidslivet. Det skal skje gjennom temmelig drastisk kvotering, ved at hver tredje statlige jobb øremerkes innvandrere.

I den store tyske byen Hannover har miljøpartiet die Grünen (De Grønne) tatt initiativ til en helt ny og nokså radikal  form for kvotering i byens arbeidsliv.

For å fremme såkalt mangfold, har partiet klart å få med seg sosialdemokratene og kristendemokratene på et forslag om å øremerke en tredjedel av alle statlige jobber i byen til innvandrere. Det vil si at disse jobbene blir det umulig for etnisk tyske borgere å søke på.

Samnytt omtaler saken:

I syfte att främja «mångfald» planerar de styrande miljöpartisterna i den tyska staden Hannover att omöjliggöra för infödda tyskar att få en tredjedel av alla statliga jobb som utannonseras.

De ska i stället öronmärkas för migranter. Detta för att positionera staden som en «invandringsstad».

I byens styrende, politiske organer har i dag personer med innvandrerbakgrunn sentrale posisjoner, spesielt er Tyrkia sterkt representert:

–  En grön borgmästare gör skillnaden!, skrev turkiskfödda Filiz Polat, parlamentssekreterare för det tyska miljöpartiet De Gröna, i en tweet på onsdagen.

Polat syftade på Hannovers «gröna» borgmästare Belit Onay – även han född i Turkiet – som vill att en tredjedel av alla statliga jobb i staden ska öronmärkas åt invandrare.

Begreper som relevant bakgrunn, erfaring og kompetanse for de aktuelle stillingene er ikke fremhevet i uttalelsene.

Dette er ikke diffuse fremtidsvisjoner, planen er å innføre kvoteringen i løpet av få år:

Filiz Polat bekräftade på Twitter målet att «i slutet av 2026 borde en tredjedel av alla utannonserade tjänster i staden tillsättas av sökande med invandrarbakgrund».

Det står en koalisjon av flere partier bak påfunnet, sammen danner de noe man kaller byens integrasjonskomite:

I utkastet till beslut som föreslagits av stadens integrationskommitté, som för tillfället består av De Gröna, tyska Socialdemokraterna och Tysklands kristdemokrater, står det att «målsiffran för alla nyanställningar är 30 procent» för att öka andelen människor med utländska rötter ordentligt inom lokal förvaltning.

Hannovers myndigheter vil i tillegg oppfordre innvandrere til å sette enda sterkere preg på byen og lokalmiljøet, ikke minst i utdanningssystemet:

Staden kommer dessutom att etablera en reklamkampanj för att «motivera unga människor från invandrarfamiljer att dra nytta av det breda utbudet av utbildnings- och studiemöjligheter i delstatens huvudstad» för att cementera Hannovers status som en «invandringsstad».

Noen talspersoner for etiske tyskere har så langt ikke kommet på banen og kommentert forslaget og den samfunnsutviklingen det representerer.

Tyskland har en stor og stadig voksende innvandrerandel. Document omtalte nylig dette, og skrev blant annet:

Antall personer med innvandrerbakgrunn i Tyskland er økende. I 2021 var mer enn en fjerdedel av befolkningen, 22,3 millioner, enten fra et fremmed land eller minst én av foreldrene var fra et fremmed land.

Ifølge en telling utført av det tyske Statistisches Bundesamt DeStatis, hadde 27,2 prosent av landets befolkning innvandrerbakgrunn pr. 2021.

Les også: 

Tyskere flykter fra eget land

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.