Verden må investere mer i fossile energikilder for å oppfylle etterspørselen, var Saudi-Arabias budskap i en tale til FNs hovedforsamling lørdag.

– Vi må investere i fossil energi for å kunne oppfylle det voksende internasjonale behovet og for å imøtekomme forbrukernes og produsentenes behov. Vi må unngå negative konsekvenser av en urealistisk politikk som har til hensikt å ekskludere den viktigste energikilden, sa utenriksminister Faisal bin Farhan.

Saudi-Arabia har forpliktet seg til å bli karbonnøytralt innen 2060, men myndighetene slår fast at en overgang til andre energikilder må skje gradvis.

I likhet med andre arabiske land gjentok Farhan landets støtte til en tostatsløsning mellom palestinerne og israelerne. I sin tale tok han også til orde for reformer av FNs sikkerhetsråd for å kunne «håndtere felles utfordringer» på en bedre måte.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.