Patrick Moore, en av grunnleggerne av Greenpeace, sier til Epoch Times at en av årsakene til at han forlot Greenpeace er at organisasjonen ble kapret av den politiske venstresiden da de innså at det var penger og makt i miljøbevegelsen.

Venstreorienterte aktivister endret Greenpeace fra en videnskapelig basert organisasjon til en politisk pengemaskin.

Moore forlot Greenpeace i 1986, 15 år etter at han var med på grunnleggelsen:

– Miljøbevegelsen er blitt mer en politisk bevegelse enn en miljøbevegelse. De er først og fremst fokusert på å skape frykt og skyldfølelse slik at publikum sender dem penger.

FNs klimapanel – en politisk organisasjon

Han sa at de hovedsakelig opererer bak lukkede dører sammen med politiske aktører innen FN, World Economic Forum etc.

– FNs klimapanel er ikke en videnskapelig organisasjon, det er en politisk organisasjon bestående av World Meteorological Organization og UN Environment Program. De ansetter forskere som blir fôret med «informasjon» som støtter narrativet om «klimakrise».

Kampanjene deres mot fossilt brensel, atomenergi, CO₂,  plast, etc., er designet for å få folk til å tro at verden vil komme til en ende med mindre vi lammer vår egen sivilisasjon og ødelegger vår økonomi. Dette har en negativ innflytelse både på miljøets og sivilisasjonens fremtid.

Venstresidens politikk er svært ødeleggende ettersom den ikke er teknisk oppnåelig. Se bare på energikrisen i Europa hvor de motsetter seg utnyttelse av egne naturgassressurser, motsetter seg atomenergi og inntar et umulig standpunkt til fossilt brensel.

Patrick Moore

Patrick Moore har doktorgrad i økologi fra University of British Columbia 1974 og er æresdoktor ved North Carolina State University fra 2005. Han er en fremtredende forsker og ansett som en av verdens mest kvalifiserte eksperter på miljø. Han var en av grunnleggerne av Greenpeace i 1971 og i ni år ledet han Greenpeace Canada.

Fra 1979 til 1986 satt Moore i styret for Greenpeace International. I løpet av hans funksjonstid vokste Greenpeace til verdens største miljøaktivist-organisasjon.

Grønt miljø og fred var organisasjonens grunnleggende prinsipper, men idag er fred glemt. Menneskene er blitt til naturens fiender:

– Jeg kunne ikke akseptere det. Det ble for mye arvesynd i tenkningen deres.

Da han forlot Greenpeace var han den eneste i ledelsen med formell videnskapelig utdannelse. Idag er den dominerende filosofien i miljøorganisasjonen at verden vil bli et bedre sted om vi blir færre mennesker:

– Men de som hevder dette melder seg ikke frivillig til først å forlate kloden. De føler seg hevet over resten av befolkningen.

Isbjørn

Greenpeace mottar massive donasjoner som går til å betale for «en veldig stor stab», omfattende annonsering og programmer for pengeinnsamling. Moore har i sine bøker dokumentert at praktisk talt alle organisasjonens kampanjer for pengeinnsamling er basert på falske fortellinger. Et eksempel er fortellingen om isbjørn.

– Greenpeace hevder – og de får politikere med seg – at isbjørnen er i ferd med å utryddes på grunn av smeltende is i Arktis. Faktisk har isbjørnbestanden økt fra mellom 6000 og 8000 i 1973 til mellom 30.000 og 50.000 idag. Dette er ikke omstridt.

Nu har de forlenget isbjørnens tid på kloden til 2100. Faktisk så vi sist vinter en utvidelse av isen i Arktis fra tidligere år og i Antarktis var det kaldere sist vinter enn det har vært de siste 50 årene.

Dommedagskult

Befolkningen har alltid vært sårbar overfor mennesker som med falske fortellinger spår undergang og fordervelse:

– Apokalypseindustrilen handler om politisk makt og kontroll. Astekerne kastet jomfruer i vulkaner – i 200 år brente vi hekser – for å redde verden. Vi er sosiale dyr med utpreget flokkmentalitet og hang til kultadferd. I et hierarkistisk samfunn tilraner man seg lettest makt gjennom frykt og kontroll.

CO₂

Demoniseringen av CO₂ er ifølge Moore, fullstendig latterlig. CO₂ er grunnlaget for alt liv på jorden. Konsentrasjonen i atmosfæren er lavere nu enn den har vært det meste av tiden det har eksistert liv på planeten.

En australsk studie fra 2013 viste at økte nivåer av karbondioksid (CO₂) de siste 30 årene har bidratt til å øke forekomsten av grønt løvverk i alle verdens tørre områder. Dataene var basert på satellittobservasjoner fra 1982 til 2010 av tørre områder i Australia, Nord-Amerika, Midtøsten og Afrika. De fant en økning av løvdekningen på 11 prosent grunnet «CO₂-gjødsling».

– Klimaalarmistene foretrekker klimakunnskap fra den industrielle tidsalderen, altså etter 1850. I den førindustrielle tidsalderen har det i tre milliarder år vært liv på jorden. I den tiden har det vært istider og varmeperioder. Den store ironien med dagens klimapanikk, er at jorden er kaldere nu enn den har vært i 250 millioner år og at CO₂-nivået er lavere nu enn det har vært i mer enn 95 prosent av jordens historie.

– Mer CO₂ er gunstig for miljø og mennesker

Ifølge Moore kjøper drivhusbønder over hele verden CO₂ som de tilsetter atmosfæren i drivhusene. Det gir dem opptil seksti prosent høyere avlinger.

– «Karbonnøytralitet» er et politisk begrep laget av aktivister, ikke av videnskapsmenn. Mer CO₂ er gunstig både for miljøet, matproduksjonen og sivilisasjonen; det er den primære forutsetning for alt liv. Jeg er stolt over å være direktør for CO2 Coalition.

Patrick Moore er en av de 1100 videnskapsmenn som signerte «World Climate Declaration»:

– Ingen av de fremste lederne for dette korstoget – folk som Al Gore, Leonardo DiCaprio og Greta Thunberg – er videnskapsmenn.

Moore ønsker å vise folk at situasjonen ikke er så negativ som de blir fortalt.

– Idag treffes det beslutninger som våre barnebarn må betale for. Det har eksistert spådommer om at verden går mot slutten i tusenvis av år og de er aldri gått i oppfyllelse. Hvorfor tro det denne gangen?

Les mer her:

1100 anerkjente forskere: – Det finnes ingen klima­krise

 

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.