Californias demokratiske guvernør Gavin Newsom signerte 18. september en lov som legaliserer å gjøre døde mennesker om til kompost, en praksis som tidligere ville kvalifisert for straffeforfølgelse.

Istedenfor gravlegging eller kremering kan et lik fra 1. januar 2027 brytes ned til jord som den avdødes familie selv kan bruke eller donere bort.

Prisen på å få sin kjære redusert til blomsterjord vil ligge på rundt 7000 dollar.

Forslaget om å legalisere kompostering av mennesker kommer fra Cristina Garcia som representerer Demokratene i Californias underhus. Hun anser «naturlig organisk reduksjon» av menneskekropper som en mer «miljøvennlig begravelse» og mener det kan bidra til å redde klimaet:

– Dette er en alternativ bortgang som ikke vil bidra med utslipp til atmosfæren.

Ikke-organiske materialer, som metallfyllinger, pacemakere og kunstige ledd fjernes og kroppen plasseres i en stålsylinder. I løpet av en måneds tid brytes til og med ben og tenner ned. 

Et menneske skaper omtrent en kubikkmeter jord, tilsvarende omtrent to trillebårer, opplyser The Guardian.

Garcia anbefaler at man istedenfor en tradisjonell gravsten, bruker sine kjæres levninger til å gjødsle et minnetre:

– Jeg ser frem til å fortsette min kamp for ren luft ved å gi næring til et tre.

Katrina Spade i begravelsesbyrået Recompose, mener dette vil gi californierne et alternativ som gir betydelige besparelser i karbonutslipp og arealbruk:

– Du kan trøste deg med det faktum at når du dør, er dine dager som forurenser over.

Spade hevdet at kremering krever omtrent 28 liter brennstoff som ved forbrenning slipper ut omkring 250 kilo karbondioksid. Selskapet hennes har kompostert 187 mennesker siden desember 2020.

Kompostering av mennesker er lovlig i Washington, Colorado, Oregon og Vermont.

Cristina Garcia forlater Californias underhus i desember etter at hun tapte primærvalget i juni.

 

 Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.