Strømstøtten til næringslivet er byråkratisk og komplisert, mener SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter.

SMB Norge-sjef Jørund Rytman sier til E24 at han er skuffet over at NHO og Virke støtter regjeringens strømstøtte, og at hans organisasjon ikke hadde sagt ja til dette.

– Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror at vi bare har sett begynnelsen på en konkursbølge, sier Rytman.

Han kaller det oppsiktsvekkende at NHO og Virke godtok pakken til regjeringen. NHO-sjef Ole Erik Almlid sa under pressekonferansen da pakken ble lagt fram at ordningen ikke er perfekt.

– Alt er bedre enn ingenting, men det er en symbolikk i at de presenterer dette sammen med næringsministeren, sier Ryman.

– Ved første øyekast så fremstår denne strømpakken som en tikkende byråkratibombe. Det er for lite, for sent og det virker alt for komplisert å benytte seg av disse tiltakene. Dersom man har hatt de minste bedriftene i tankene når man har utformet dette, så viser det en manglende forståelse for hvordan hverdagsnæringslivet fungerer i praksis, sier Rytman i en pressemelding fra SMB.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.