Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) har beregnet at en større energikollaps for de 17 kommunene i området Rheingau und Untertaunus, kan skape mer enn 400 dødsfall bare de første fire døgnene, og skape enorme problemer med plyndring og infrastruktur. Dette er det samme man ofte ser i amerikanske byer som blir rammet av blackout.

En lignende utvikling ble varslet av Rheingau-Taunus området i Hessen, som etter bare to timer med blackout mistet funksjonen på mange sikkerhets- og brannalarmer. Etter et døgn vil kloakksystemer begynne å svikte, og etter fire døgn uten strøm ville problemene eskalere til enorme kostnader for liv, helse og samfunn.

Som vi har påpekt mange ganger før, opprettholdes vestlige og veldrevne samfunn av jevn tilgang på et overskudd av billig energi. Uten dette hensetter man samfunnet til samme tilstander som vi ser i energifattige utviklingsland. Derfor er ethvert eksperiment med samfunnets energitilgang forbundet med ekstrem risiko.

Dessverre for Europa er hele kontinentet overtatt av krefter som knapt kan montere en stikkontakt selv, men likevel føler seg kompetente til å vedta femtidens energiforsyning uten hydrokarboner – og de skal gjøre det i ekspressfart og storskala over hele EU, uten noen suksesser å vise til i småskala-forsøk.

Energiproblemene EU står overfor denne vinteren, skyldes denne politikken, skapt av klimapanikk, overmot og inkompetanse, og som Putins angrepskrig så nådeløst har avslørt. Nå er EU-eliten desperate for å finne nødløsninger og skyve ansvaret fra seg – uten å måtte forkaste hverken energipolitikken eller klimapolitikken som skaper problemene.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.