Armenia og Aserbajdsjan retter gjensidige beskyldninger mot hverandre etter at det brøt ut kamper i Nagorno Karabackh. Det er ingen tvil om hvem som er militært overlegen. Armenia ville ha alt å tape på å gå til krig.

– Ved midnatt startet Aserbajdsjan intensive bombardementer med artilleri og skytevåpen med høy kaliber mot armenske militærstillinger i retning byene Goris, Sotk og Jermuk, het det i en uttalelse fra departementet.

De hevder aserbajdsjanske styrker brukte droner og forsøkte å rykke fram inn på armensk territorium. Statsminister Nikol Pasjinian sier minst 49 armenske soldater ble drept.

Henter støtte på hver sin kant

Pasjinian har ringt både til Frankrikes president Emmanuel Macron, Russlands president Vladimir Putin og USAs utenriksminister Antony Blinken for å informere om Aserbajdsjans «aggressive handlinger mot Armenias suverene territorium» og be om internasjonal fordømmelse.

Blinken sier han er dypt bekymret for situasjonen på grensen og ber om en umiddelbar slutt på de militære fiendtlighetene. (NTB)

Pål Kolstø ved UiO sa til NRK at han trodde Aserbajdsjan ville utnytte krigen i Ukraina, som binder opp Russland, til å gå til full krig for å gjenerobre hele Nagorno Karabakh.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.