Nammo på Raufoss ber om 650 millioner kroner fra regjeringen for å kunne øke leveransene av våpen og ammunisjon til Forsvaret.

Etterspørselen har nemlig eksplodert som følge av krigen i Ukraina, og industrien sliter med å holde tritt, skriver NRK.

Det internasjonale konsernet Nammo har hovedkontoret sitt på Raufoss og har produsert våpen og ammunisjon siden 1896. Land i Europa ruster opp ammunisjonslagrene sine, i tillegg til å levere våpen til Ukraina.

Konsernsjef Morten Brandtæg har vært i Nammo i 18 år, og sier han aldri har sett noe lignende.

– Problemet er at man leverer materiell i en raskere takt enn industrien kan fylle på. Det blir til slutt en spagat. Derfor sier vi at vi må raska på!

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har varslet at Norge må bruke mindre penger i tiden framover, men sier til NRK at forsvarsbevilgningene vil øke neste år.

– Selvfølgelig kan vi ikke redusere forsvarsbudsjettet nå, med den ekstreme situasjonen som vi har rundt oss. Vi har prioritert Forsvaret og nasjonal beredskap, og det skal vi videreføre.

Husk å støtte Document også i sommer:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.