RCMP (Royal Canadian Mounted Police) jakter på to drapsmenn som har angrepet og drept minst ti personer og skadet ytterligere femten.  De drepte og skadde er funnet på tretten forskjellige åsteder.

«Det kan være flere skadde,» sa Rhonda Blackmore, sjef for Saskatchewan RCMP.

De to mannlige mistenkte i saken er Damien Sanderson og Myles Sanderson. De antas å befinne seg i en svart Nissan Rogue med Saskatchewan-skilt 119 MPI, men de kan ha byttet kjøretøy.

Angrepene skjedde på flere steder, inkludert James Smith Cree Nation og Weldon i Saskatchewan, og det var 13 åsteder som politiet undersøkte, sa Royal Canadian Mounted Police i Saskatchewan.

Politiet sa at noen av ofrene så ut til å ha blitt bevisst valgt, mens andre ble angrepet tilfeldig. Det kan være enda flere skadde som selv har greid å ta seg frem til sykehus på egenhånd, sier politiet.

Tre luftambulanser har deltatt i redningen av de skadde og sykehusene etterlyser ekstra personale.

I byen Prince Albert har politiet satt opp sjekkpunkter overalt. Beboere blir bedt om å holde seg på et sikkert sted og være forsiktige med å slippe andre inn i hjemmet.

CBS.ca    Reuters    BBC

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.