Macheter er noe vi forbinder med folkemordet i Rwanda. Nå dukker våpenet stadig oftere opp i Vest-Europa. En 17-åring ble nylig drept under et slagsmål i Bow i London der så mange som 100 var involvert. Det begynte som en fest. Da festen var over var en 17-åring drept og en annen kritisk skadd..

A 17-year-old boy has been stabbed to death and other teenager critically injured in a mass brawl in east London, involving some people armed with knives and machetes.

Police were called to reports of a large-scale disturbance in Bow just after midnight last night.

Police said the disturbance involved around 100 people, some armed with machetes, and followed a dispute about entry to a house party in the area.

One of the victims is believed to have been struck in the neck by a machete.

No arrests have been made so far.

Det pågår for tiden en rettssak mot tre unge menn ved Oslo tingrett. De står tiltalt for å ha hogd en fjerdeperson med machete i benet. Offeret forsøkte å slippe unna, men klarte det ikke. Det endte med at han måtte amputere benet.

En machete er et fryktinngytende våpen.

Før hadde vi knivforbud. Det hører vi ikke noe mer om. Nå stikkes folk ned ukentlig. Det var veldig strengt da knivforbudet kom. Siden ble det stille. Nå gjelder det machete. Vil politikerne gjøre noe for å stanse at også det blir vanlig utstyr når man går på byen?

 

https://www.gbnews.uk/news/mass-machete-brawl-involving-around-100-people-in-east-london-leaves-boy-17-fatally-stabbed/361498

 

nbsp;

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.